Eerlijkheid is goed. En belangrijk. Waarschijnlijk is het nummer één van de eigenschappen die je in een ander zoekt. Daarom ben je ook bereid zelf honderd procent eerlijk te zijn, over kleine en grote dingen. Mooi. Maar het is iets anders dan alles meteen vertellen. Ken jij dat verschil?

Er zijn singles die op de eerste date totale eerlijkheid willen verschaffen. Ze gaan er eens goed voor zitten en beginnen te vertellen: over het huwelijk en hoe dat voorbij ging, over hun gezondheid, over geld en schulden. Na een uur weet je meer dan je wilde vragen. Er zijn ook singles die lange mails schrijven waarin alles over hun leven staat. Hoe lief ook bedoeld, die mails vervelen snel.

Daten betekent: stap voor stap kennis maken.

Op je profiel vertel je de dealmakers en dealbreakers die voor jou belangrijk zijn. Locatie, kinderen, toekomstperspectief, doel van de date. Single met zes kinderen, feestbeest of bankknuffel, dat maakt nogal wat uit.

Dan de eerste dates. Dan licht je toe wat er op je profiel stond en je geeft voorbeelden. Deze dates zijn vooral bedoeld om te kijken of het klikt en in welke mate je de ander wilt vertrouwen. Heb je ernstige gezondheidsproblemen of hoge schulden, dan is dit de fase om er iets (maar niet alles) over te zeggen. Je houdt er een sobere levensstijl op na zonder plannen dat te veranderen, je leeft evenwichtig en bent zuinig op jezelf. Zoiets. Niet het hele dossier.

Naarmate de band tussen jou en je date groeit, kun je die gaan invullen met details. Zo ben je eerlijk, openhartig en voorzichtig tegelijk.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.