Steeds meer mensen kampen met een lentedip; zo ook een deel van de Nederlandse singles. De winter was koud en duurde net iets te lang. Eigenlijk wil je dit deel van het jaar het liefst overslaan en meteen de zomer instappen. Heb je last van neerslachtigheid, vermoeidheid en trek je je steeds meer terug? Datingblog Daten.nl geeft je voor deze lente 5 tips om uit je lenteblues te komen!

Tips voor singles: ontwaak uit je winterslaap

De liefde hangt in de lucht, maar jij hebt er eigenlijk totaal geen zin in. Hoe kan het dat iedereen opfleurt en ontdooit, en jij het liefst je winterslaap voortzet? Voor een deel wordt dit veroorzaakt door factoren waar je zelf geen invloed op hebt. Zo ga je automatisch minder bewegen, wordt je minder blootgesteld aan zonlicht en krijg je soms minder vitaminen binnen. Maar vrees niet! Onze tips om jouw lente op te fleuren kunnen je hierbij helpen:

·         Beweeg dagelijks 30 minuten
·         Eet gezond en gevarieerd
·         Vul je vitamine D voorraad aan
·         Zoek sociaal contact op
·         Waardeer jezelf en wat je hebt

Liefde en begrip voor jezelf

Deze tips zijn geen wondermiddelen. Misschien is de lente gewoon niet jouw favoriete seizoen. Maar op deze manier kun je proberen goed voor jezelf te zorgen. Geniet van de kleine dingen en blijf open staan voor nieuwe ervaringen. Zo kun je bijvoorbeeld proberen nieuwe mensen te ontmoeten door naar een activiteit te gaan. Soms helpt het ook om het een en ander op te frissen, zoals je profiel, je kledingkast of je kapsel. Misschien krijgt jouw lente op deze manier toch een leuke twist. Ook als dit niet het geval is; de zomer is nabij en ook in jouw leven zal de zon steeds meer gaan stralen!

Natuurlijk is het omgaan met dipjes heel persoonlijk. Wat doe jij om jezelf uit de mineur te slepen? Heb jij nog een tip die we totaal vergeten zijn? Hoe laat jij de zon in jouw leven schijnen? Wij horen het graag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.