Je kent het wel. Je gaat op vakantie met familie of vrienden en je voelt je achteraf niet geheel voldaan. Gezamenlijk op vakantie gaan betekent namelijk compromissen sluiten. Het is vaak niet mogelijk om alles te doen wat je zelf wilt en de rest tevreden te houden. Misschien denk je er daarom dit jaar over na om alleen op vakantie te gaan. Daten.nl geeft je graag een paar handvatten over single en solo op reis gaan.

Nieuwe contacten

Een van de grootste voordelen van alleen op reis gaan, is dat je vanzelfsprekend meer nieuwe mensen leert kennen. Je bent nou eenmaal alleen en moet wel op anderen afstappen. Dit kan natuurlijk aanvankelijk een beetje beangstigend lijken, maar na een aantal keer went het zeker. Je zult merken dat anderen erg open staan voor nieuwelingen en ze je graag van alles over hun leven en de omgeving willen vertellen. Het kan daarnaast ook een prettig gevoel geven dat deze mensen nog niks van je weten. Op deze manier kun je geheel nieuwe vriendschappen opbouwen, waar misschien wel meer uit voortvloeit.

Singlesreis: alleen maar toch samen

Misschien vind je het toch een te grote stap om helemaal in je uppie de wijde wereld te verkennen. Daarmee ben je natuurlijk niet de enige. Om alles los te laten en de regie geheel in eigen hand te nemen, is wel veel wilskracht en een zekere vorm van zelfvertrouwen nodig. Wil je wel ‘alleen’ op vakantie, maar toch een beetje vastigheid? Wil je de zekerheid van een groep gelijkgezinde singles waar je contact mee kan leggen? Dan kun je kiezen voor een leuke singlesreis. Je gaat toch solo op reis, maar je hebt de geruststelling dat je niet de enige bent. Ontmoet je in de groep een leuke single man of vrouw? Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen en geniet van al het leuks dat tijdens de vakantie op jullie pad komt.

Dus trek je stoute (wandel)schoenen aan en pak je koffers! Twijfel hierover is heel normaal en die vlinders in je buik horen er allemaal bij. De wereld staat aan je voeten en wacht op jou om haar te gaan verkennen!

Ben jij wel eens alleen op reis geweest? Wat waren jouw leukste ervaringen daarmee? Vertel ons je vakantieverhalen in een reactie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.