Het is tijd om je vakantie te plannen! Wat houdt jullie tegen om nu alvast een romantische stedentrip te boeken? Je kan het zien als een warming up voor jullie eerste vakantie samen. Datingsite Relatieplanet deed onderzoek naar stedentrips, en op basis hiervan geeft Daten.nl de volgende tips voor een weekend weg!

5 tips voor een romantische stedentrip

1. Verras je partner. Geef de romantiek een vliegende start door iets leuks te plannen. Zorg bijvoorbeeld dat de champagne klaarstaat op je hotelkamer, of regel dat je op het kleine balkonnetje gezellig kunt zitten met een paar kaarsjes erbij. Cliché? Misschien, maar het zorgt wel er wel voor dat de toon is gezet voor jullie romantische weekend samen!

2. Planning. Door van tevoren de romantische plekken te kennen, zorg je ervoor dat je niet doelloos door de stad dwaalt, op zoek naar een sfeervol terrasje of het perfecte park voor een picknick. Zo benut je je tijd het meest, waardoor je meer tijd over hebt voor elkaar.

3. Restaurantkeuze. Er zijn in de stad van jullie keuze natuurlijk genoeg restaurants te vinden. Echter is het net buiten de stad ook nog steeds heel gezellig, en zijn er bovendien minder toeristen! Vaak is er heel wat leuks te vinden in dat pittoreske dorpje dat maar een klein ritje ver weg is.

4. Omarm de lokale cultuur! Wat maakt een bezoekje aan een stad écht af? De speciale plekken bezoeken en unieke dingen doen, natuurlijk. Neem samen de tijd om de toeristen trekpleisters langs te gaan in Parijs, of bezoek een musical in Londen voor de mooie muziek. Dit maakt je weekend memorabel: hier zijn jullie sámen geweest!

5. Rust lekker uit. Een romantisch weekend kost energie. Na al die leuke activiteiten gaat er niets boven even uitblazen op een rustig plekje, zoals een park of bos. Ook zijn rustige activiteiten hier geschikt voor: met een rondleiding per bus of een relaxed museumbezoekje geniet je ook van de stad en elkaar, terwijl je tegelijkertijd weer een beetje op kunt laden.

Wat maakte jullie stedentrip tot een unieke ervaring? Heb je aanraders om de vakantie extra romantisch te maken? Deel je ervaringen in een reactie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.