Vooral in de koude maanden gaat de liefde door de maag. De romantiek ook. Wanneer je elkaar wat beter kent, is het een gouden zet om je date voor het eten uit te nodigen. Bij jou thuis. En jij kookt.

De romantiek erin is een mengeling van zorg en spanning. Buiten is het koud, bij jou is het warm. Iedereen vindt het fijn een beetje vertroeteld te worden. Heerlijk eten maakt gelukkig.

Logisch dat je het goed wilt doen, maar hou jezelf in de hand. En blijf nadenken. Geen menu dat zwaar op de maag valt, hou het bij lichte gerechten. Anders valt je date nog voor het nagerecht op de bank in slaap. Zorg dat je kort in de keuken staat, dus de meeste tijd moet in de voorbereiding gaan zitten. Kun je niet zo goed koken? Zolang het eten uit jouw keuken komt, zal je date niet vragen of je zelf elk worteltje hebt geschrapt.

Denk ook aan het praktische eten zelf. Dat moet niet alleen licht zijn, maar ook gemakkelijk, dus geen acrobatiek met bestek vereisen. Van te voren heb je natuurlijk gevraagd of je date ergens allergisch voor is of dieetwensen heeft.

Het belangrijkste komt nu: bepaal wat voor jou het doel van dit avondje is. Wil je eindelijk de gelegenheid om diepere gesprekken te voeren? Zuinig aan met de wijn. Of wil je daarna door naar de slaapkamer? Dan zorg je dat daar het nagerecht staat. Redeneer praktisch, zodat je de ruimte hebt om romantisch te zijn.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.