X
    Categories: Blog

Onzeker tijdens de date?

Het kan je op een raar moment overvallen. Onzekerheid. Het ene moment ben je gewoon aan het praten met je date, het andere moment breekt het koude zweet je uit. Waar moet je het zodadelijk over hebben, gaat dit wel goed, wat zou je date eigenlijk van je vinden?

Beklemmende vragen, inderdaad.

Om jezelf tijdens een date te gaan kwellen met dat soort vragen, is puur masochisme. Doe het niet. Laat het uit je hoofd. Het heeft geen zin.  Die antwoorden komen vanzelf. Mee eens? Prima. Dan komt nu: hoe je dat moet doen.

Met dat soort vragen is je aandacht naar binnen geslagen: naar jezelf. Dat moet even niet. Je richt je aandacht weer op je date: stel een nieuwe vraag, verander het gespreksonderwerp of vraag om even samen te gaan wandelen. Met dergelijke acties verander je de omgeving waardoor het voor jou gemakkelijker is ‘erbij’ te blijven. Durf je dat niet, ga dan even naar de wc om je handen met ijskoud water te wassen. Daar word je ook lekker wakker van.

Je mag best onzeker zijn. In feite is dat zelfs een positieve eigenschap, omdat het je gevoeliger maakt voor een ander. Maar onzekerheid voor of na de eerste dates is het beste. Dus: negeren, onderdrukken, uitstellen die gevoelens.

admin :