X
    Categories: Blog

Onvoorspelbaar = aantrekkelijk

Je wilt betrouwbaar zijn. Dus je zegt A, en dan doe je ook A. Je bent altijd goed bereikbaar en ben je dat niet, dan geef je aan je date tekst en uitleg. Dat is mooi. Maar ook een beetje saai.

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid hebben iets met elkaar te maken, maar het zijn toch twee verschillende zaken. Je bent betrouwbaar, als de ander weet welke normen en waarden je hebt en erop kan rekenen dat je daarnaar handelt. Je bent voorspelbaar, als je date op de seconde af kan zeggen wanneer en op welke manier je dat zult doen. Het eerste is fijn. Het tweede verveelt. En dan mag je van geluk spreken wanneer je in de friendzone komt.

Wat je moet doen, is dus een factor onvoorspelbaarheid toevoegen aan je gedrag. Zeg je toe dat je nog zult bellen, doe dat dan ook maar varieer met tijdstippen. Of stuur een sms’je met: “Kijk in je mail”, en daar vindt je date dan een mooie mail.

Door die onvoorspelbaarheid raakt je date nieuwsgierig naar wat je gaat doen en naar het hoe ervan. Zo ontstaat er een aangename romantische spanning. Heerlijk! Doen! Dat is aantrekkelijk!

Redactie :