Geef het toe, desnoods alleen aan jezelf. Wanneer je profielen bekijkt, keur je single om de minste reden al af. Je bent veel medogenlozer dan in het echt. Heb je een profiel gevonden van iemand die op een klein puntje na volmaakt is, dan ga je op zoek naar iemand zonder date ene kleine puntje. Wat ben je toch kritisch, online.

Voor een deel is dat het effect van de datingsite. Er staan zo overweldigend veel singles op, dat je altijd wel iemand kunt vinden die nog knapper, nog leuker is, meer of juist minder kinderen heeft of (voor de singles met bindingsangst) nog verder weg woont. Een kwestie van eventjes door zoeken, lijkt het.

Maar voor een ander deel is het een gebrek aan realiteitszin bij jezelf. Als je maar door en door blijft zoeken, zul je nooit vinden.

Misschien zie je iemand  die misschien wel leuk is, alleen die foto, die foto! Je vindt het niks en toch moet je er steeds naar kijken. Nou, probeer eens in het echt naar die persoon te kijken. Offline zijn leuke singles veel leuker: dan kun je ontdekken dat enthousiasme, vrolijkheid en een lief karakter je veel meer zeggen dan die ene foto die zo-zo is.

Het betekent eenvoudigweg, dat je anders naar profielen kijkt en vooral naar de foto’s. Zoek niet meer naar het ideaalplaatje, maar naar een datingprofiel dat je wat doet. Opeens slaat je hart net even wat harder. Bonk. Dat betekent: schrijven.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.