Valentijnsdag ligt op de loer: nog een paar dagen en het is weer zover. Heb jij nog geen partner? Dan is Valentijnsdag de ideale dag om nieuwe contacten te leggen! Veel singles zijn dan namelijk hard aan het werk om hun liefdesleven op de rails te krijgen. Extra kans om dus een leuk contact te vinden op een datingsite. Maar hoe schrijf je nou een bericht dat zeker antwoord krijgt? Datingblog Daten.nl geeft je de volgende tips met hulp van Denise Janmaat, professionele datingcoach.

Heb je zelf ook wel eens dat je baalt wanneer je geen antwoord krijgt op een bericht? Je bent niet de enige. Vandaar dat Denise Janmaat, de datingcoach van datingsite Relatieplanet, de volgende tips geeft, zodat de kans veel groter wordt dat je een leuk gesprek start op een datingsite. Weg met de standaard berichten. Duik in het profiel van de ander, en zorg ervoor dat je een onweerstaanbaar bericht verstuurt.

1: Zorg dat je bericht persoonlijk is.

Niemand zit op zo’n gratis standaardbericht te wachten. Sluit dus een lidmaatschap af op een datingsite, zodat je zonder beperkingen berichten kunt versturen. Veel leuker, toch? Daarnaast kun je de ander laten zien dat je écht interesse hebt, en met een goede opening het gesprek op gang helpen.

2: Laat weten wat je leuk vindt aan de ander.

Zo laat je weer je oprechte interesse zien: je hebt niet alleen de foto bekeken, maar ook de profieltekst goed gelezen. En wie kaatst… Door dit te doen, zorg je ervoor dat de ander ook jouw profiel eens gaat doorlezen!

3: Wat zijn jullie overeenkomsten?

Het begin van een relatie begint vaak met gedeelde interesses of overeenkomsten. Door deze dingen aan te kaarten, leg je dus de fundering voor een date! Wanneer blijkt dat jullie beide passie hebben voor een bepaald onderwerp, heb je in ieder geval iets om over te praten.

4: Sluit af met een open vraag.

Op die manier lok je op een normale manier een reactie uit! Een open vraag is een vraag die niet simpel met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kan worden. Kortom: stel een vraag die het gesprek op gang helpt!

Ben je het eens met deze tips? Welke techniek gebruik jij zodat je een reactie krijgt? Help de andere lezers met jouw inzicht; schroom niet om je eigen tips te delen in de reacties!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.