Je hebt beet! De persoon waar je een oogje op hebt, heeft toegezegd om op een date te gaan. Het eerste afspraakje is altijd spannend. De klik moet er zijn, vooral tijdens de eerste date. Het uitkiezen van de activiteit is daarbij van grote invloed. Daten.nl geeft je 3 tips voor het kiezen van je eerste date.

1: De keuze voor je eerste date is makkelijker dan je denkt

Kies een activiteit waarbij jullie je beide op je gemak kunnen voelen. Misschien wil je graag de ‘perfecte’ date plannen, maar wat je gaat doen is eigenlijk bijzaak. Het gaat er om dat je elkaar beter leert kennen en samen kunt onderzoeken of je een klik hebt. Misschien heb je recentelijk een lunchroom bezocht waar je enthousiast over bent. Of weet jij welk restaurant in jouw omgeving de lekkerste toetjes serveert. Doe je date het voorstel om dit plekje samen te bezoeken!

2: Onderneem iets wat je samen wil ontdekken

Het doel van je eerste date is om elkaar beter te leren kennen en je datingavontuur naar het volgende level te tillen. Ben je niet zo’n stilzitter? Dan kun je samen iets actiefs ondernemen. Misschien hebben jullie gechat over een gezamenlijke liefde voor strandwandelingen. Ga op zoek naar het mooiste strand van Nederland en geniet van een drankje op de boulevard. Leg de focus niet alleen op de activiteit zelf. Het succes van je date is voor een groot deel afhankelijk van de gesprekken die je kunt voeren. Zelfs wanneer je samen iets actiefs onderneemt, kun je ervoor zorgen dat er rustmomenten zijn waarbij je wél kunt praten.

3: Leg de lat niet te hoog en blijf jezelf

Je wilt natuurlijk een leuke, unieke eerste afspraak hebben, maar je date zal het direct in de gaten hebben wanneer je extra je best doet. Je hoeft niet te compenseren met een extra duur restaurant of extravagante activiteit. Het gevoel dat je overhoudt aan de eerste date is belangrijk: je wilt dat jullie beide uitkijken naar de tweede date! Laat zien wie jij bent.

Het bovenstaande heeft vooral te maken heeft met het kiezen van de activiteit zelf. Maak het kiezen van je eerste date niet groter dan het is. Het doel is om het samen leuk te hebben en gaande wijs te ontdekken of jullie een match zijn en een vervolg date willen plannen!

Heb jij nog tips voor een eerste date? Zijn er activiteiten die jouw hart verwarmen? Deel het dan met ons in een reactie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.