Het is laf maar het gebeurt. Misschien heb jij je er ook weleens schuldig aan gemaakt. Het afspraakje dat je had viel tegen en je wist niet goed hoe je dat moest zeggen. Dus zweeg je maar. Dat wil zeggen, je hebt erna helemaal niets meer van je laten horen. Op mails gaf je geen antwoord. Dat knaagt aan je, maar hoe moet het anders?

Knagen is goed, het betekent dat je beseft hoe rot het voor de ex-date moet zijn. Het wijst ook op de aanwezigheid van een geweten.

Probeer de volgende keer een eenvoudig mailtje te sturen. Met de nadruk op: eenvoudig. Wanneer je het ingewikkeld maakt, doe je langer over de mail.

Wat je schrijft is eerst iets over de positieve aspecten van de ontmoeting, daarna iets gunstigs over de persoon van je date en vervolgens dat je niet genoeg klik voelde om verder te gaan. Je sluit af met je beste wensen voor de toekomst van je date. Naam eronder, verzenden, klaar.

Komt er een boos antwoord met eisen om toelichtingen? Daar hoef je niet op in te gaan, mail terug dat je het hier graag bij wil laten. Niet iedereen kan een afwijzing incasseren, bedenk je dan. Jij bent netjes en vriendelijk geweest en bovendien, niet genoeg klik is gewoon niet genoeg klik, duidelijker kan niet.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.