X
    Categories: Blog

Hou jij je date op een afstand?

Je wil graag een tweede date, en derde en een vierde maar daarna gebeurt er iets met je. Er komt een spanning in je. Een benauwdheid. Dat je nu van alles moet en aan deze ene date vastzit, terwijl je nog helemaal niet zo zeker weet of je dat wel wil. En dat is te merken aan je gedrag, helaas.

Waarschijnlijk heb je het zelf niet eens echt door, maar je date wel. Het hartelijke enthousiasme van het begin is net genoeg afgekoeld om minder aangenaam over te komen. Je bent… anders. En in reactie daarop trekt je date zich ietwat terug. Zet jij dan een stap naar voren? Vast niet.

Voel je de spanning opkomen, dan moet je jezelf streng toespreken. Het is een kans op liefde waardoor je gespannen raakt, en die mag je niet bederven. Want waar gaat het nou eigenlijk om?

Je bent eigenlijk bang: om nee te zeggen, om een verkeerde beslissing te nemen, om opgesloten te worden.  Vergissingen maken mag, en terugkomen op een besluit mag ook. Dus je hebt net zoveel ruimte als je jezelf geeft.

Wat je moet doen, is duidelijk. Maak een nieuw afspraakje en verontschuldig je voor je afstandelijkheid. Zeg dat je je gepieker nu aan de kant hebt geschoven. En daarna concentreer je je op elkaar. Dat is vast geen straf.

Redactie :