Het kan gezellig zijn tijdens de date, en toch heb je dan een moment waarop je je afvraagt of het echt klikt. En hoe je daarachter kunt komen zonder nog drie of honderd afspraakjes te maken. Daarvoor zijn een paar trucjes, die je meteen kunt gebruiken.

Gezelligheid is goed, op zich. Het wijst erop dat jullie je alletwee in elkaars gezelschap ontspannen voelen. Maar het is niet genoeg op een date. Met je huisdier op de bank is immers ook gezellig. Probeer je daarom een ander gedeelte van de klik voor te stellen: de chemie. Kun je je indenken dat je met je date zoent? En de rest wat er na de zoen volgt ook? Zo nee, dan heb je niet echt een klik. Je kunt ervoor kiezen het een paar dates aan te kijken. Soms duurt het even.

Wat je ook kunt doen, is de diepte induiken. Vertel je date iets over wat je echt raakt, ontroert of bezig houdt. Dan introduceer je een gespreksonderwerp dat een paar graden intenser is dan je gewoonlijk verwacht. Je test dan als het ware de verbinding die er tussen jullie is. Is de klik sterk genoeg om ook hierin mee te gaan? Of is er alleen een klik zolang het gesprek grappig en oppervlakkig is? Zo kom je erachter.

Een derde trucje. Breng het gesprek op een luchtige manier op het onderwerp: “Als ik de Staatsloterij won, dan zou ik…” Het is een manier om te onderzoeken of jullie hetzelfde toekomstperspectief delen en hoe het staat met gedeelde normen en waarden. Misschien wil een van jullie wel aan ontwikkelingshulp gaan doen, en de ander droomt van gouden kranen in de badkamer. Of jullie ontdekken alletwee dolgraag naar Tibet te willen. Als geld geen probleem is, kunnen diepe wensen aan de oppervlakte komen.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.