Het is klaar: de tekst, de foto’s en elk item van het lijstje heb je online staan. Tevreden leun je achterover. Je bent helemaal klaar om de enthousiaste mails te gaan beantwoorden. Fijn. Goed gedaan. Het ziet er prima uit. Vind je zelf. En dan toch blijft het oorverdovend stil.

Wanneer je geen reacties op je datingprofiel krijgt, dan is er iets aan de hand. Het kan liggen aan wat je vraagt, aan wat je te bieden hebt en aan de verhouding ertussen. Dat er een foto op je profiel staat, spreekt vanzelf.

Om een eenvoudig voorbeeld te geven: een knorrige man (50+) die in scheiding ligt, zoekt een vrolijk blond meisje (max. 20) voor plezier. Nul reacties. Nog een voorbeeld. Sprankelende vrouw (30 jaar) zoekt bruisende man voor wereldreis. Heel wat meer dan nul reacties.

Kijk dus eerst naar het evenwicht tussen zoeken en vragen: is het realistisch? Om hier een beter zicht op te krijgen, kun je het beste profielen lezen die op de jouwe lijken. Kijk en vergelijk van andere singles van jouw leeftijd vragen en zoeken. Wat je dan ook in de gaten moet houden, is hoe ze hun tekst schrijven.

Want dat is een tweede belangrijke reden waarom er weinig reacties kunnen komen: je hebt een standaardprofieltekst. Daar kom je achter door te vergelijken. Zie je teksten waarvan je denkt: “Ja, dat gaat over iedereen”, dan lees je een standaardtekst. Zegt niks, doet niks, leidt tot niks.

Bij het vergelijken zul je ook teksten zien die je aanspreken: meteen heb je een idee van de single die het schreef. Zo moet het: persoonlijk. Laat je daardoor inspireren en… herschrijf je standaardtekst.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.