Het is zover.. Je gaat voor de eerste keer naar de ouders van je geliefde. De verplichte vuurdoop, waarbij je direct in het diepe wordt gegooid. Maar wat nou als jullie twee uitersten zijn en absoluut geen klik hebben? Datingblog Daten.nl geeft je graag enkele tips!

De eerste ontmoeting

Je zit rustig op de bank een filmpje te kijken met je geliefde als er opeens een vraag door de ruimte klinkt: “zullen we morgenavond eten bij mijn ouders, schat?”. Je weet dat het er ooit van moest komen en daarom zeg je natuurlijk direct volmondig ja.
De volgende avond is het dan zover: het moment suprême. Je hebt eindelijk je schoonouders ontmoet, maar wat nou als blijkt dat jullie elkaar helemaal niet liggen? Is het moreel verplicht om een goede band op te bouwen met je schoonouders? Wat als zij jou niet als de juiste partner voor hun kind beschouwen?

De morele waarde van schoonouders

Uit onderzoek van tijdschrift Quest is gebleken dat vrouwen over het algemeen meer lijden onder de relatie met hun schoonouders dan mannen dat doen. Dit heeft voornamelijk te maken met de stressfactor met betrekking tot deze verhouding. Hoe dat kan, is natuurlijk moeilijk te zeggen. Toch is het belangrijk om te proberen om een goede band met je schoonouders te scheppen. Is het niet voor jezelf, dan wel voor je partner. Maar wat nou als ze je écht niet liggen? Hierbij enkele tips!

1. Geef ze nog een kans
Vergeet niet dat jij toch de partner bent van hun kind. Ouders zijn en blijven altijd beschermend over hun kinderen. Dus mocht jouw eerste indruk van de ouders van je partner nou verschrikkelijk wezen, geef ze dan nog een kans! Als het moeilijk is voor hen om te accepteren dat hun kind een wederhelft gevonden heeft, dan gaan zij dat vanzelf accepteren.
2. Wees altijd beleefd
Mocht het nou zo zijn dat jullie elkaar gewoon écht niet liggen, wees dan altijd beleefd. Doe je dit niet voor jezelf, doe het dan voor je partner! Tenslotte zijn het toch de ouders van de liefde van je leven. Het is natuurlijk ook belangrijk voor je geliefde om zijn of haar ouders te zien!
3. Maak je niet te druk
Veel mensen hebben al gauw de neiging om te gaan stressen als het aankomt op de schoonouders. Je schoonmoeder klaagt dat het huis niet schoon genoeg is, dat je de kinderen beter zó kunt opvoeden en dat je wel eens wat liever voor je partner mag wezen. Trek je er niet teveel van aan. Tenslotte zijn het huis en de kinderen niet van hen, maar van jou en je partner! Zolang jij en je geliefde gelukkig zijn, dan is het toch allemaal prima?

Uiteindelijk draait het allemaal om de relatie tussen jou en je partner. Maakt je geliefde zich niet zo druk om de relatie tussen jou en jouw schoonouders? Maak je zelf dan ook niet al te druk! Maakt je partner zich wel druk? Zet je dan net dat beetje extra in en dan komt het helemaal goed.

Heb jij ervaring met vervelende schoonouders? Zijn schoonouders voor jou doorslaggevend voor een fijne relatie? Deel je mening met andere lezers!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.