Hoe sluit je de eerste date af? In de meeste films is er eigenlijk maar één acceptabele mogelijkheid, en vroeger deed je dat zelf misschien ook zonder blikken of blozen. Nu je een paar jaar ouder bent, denk je er misschien anders over. Wat voor effecten heeft zoenen na de eerste date op je imago? Allemaal dingen waar je (te veel) over na kunt denken. Datingblog Daten.nl geeft je de volgende tips om te bepalen wat gepast is!

Hoe serieus ben je aan het daten?

Ben jij wel klaar voor de volgende stap? Door je date af te sluiten met een passionele zoen, doorbreek je een grens die de relatie tussen jou en je date erg kan beïnvloeden. Het fysieke zal duidelijker om de hoek gaan kijken, de volgende keer dat je hem of haar ziet. Jouw gevoel bepaalt echter wat je het beste kunt doen. Als het gewoon heel goed klikt, kun je er gewoon voor gaan. Wil je liever niet te snel gaan (of misschien een beetje bindingsangst?), wacht dan gewoon nog even met zoenen. Als het écht klikt, komt het er vanzelf van, en zal de ander bovendien begrip hebben! Je kan het zelfs even laten weten: je geeft dan duidelijke grenzen aan, die door de ander gerespecteerd zullen worden wanneer het een blijvertje is.

Hoe weet je dat je date je leuk vindt?

Na de eerste date twijfel je: wil de ander wel voor de zoen gaan? Je weet niet helemaal zeker of je date jou wel ziet zitten! Gelukkig zijn er een paar signalen die laten doorschemeren dat jouw date jou leuk vindt. De kleine dingetjes zoals oogcontact, plagen, of een korte aanraking zijn allemaal tekenen dat jullie op het juiste pad zitten. Als jullie je op je gemak voelen bij elkaar, zullen er vast ook rare gewoontes of grappige verhalen gedeeld worden. Wat is er daarna nog raar aan een zoen?

Last minute zoentips

Als je uiteindelijk besluit om er toch voor te gaan, is het natuurlijk de bedoeling dat de eerste kus memorabel is. Er moet niks mis gaan tijdens die belangrijke eerste kus, toch? Als je er zeker van bent dat jullie er beide klaar voor zijn, kan er niet veel mis gaan. Er zijn echter wel een paar echte dealbreakers. Zorg dat je een frisse adem hebt, en zorg dat je elkaar de ruimte geeft om initiatief te nemen. Jullie zoenen ten slotte samen; het moet dan ook van twee kanten komen!

Hoe denk jij over zoenen na de eerste date? Is het normaal, of kan het echt niet en wacht je liever tot de tweede date? Hoe weet jij dat je date klaar is voor de eerste kus? Laat het weten in de reacties!

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.