Of je nu volop aan het daten bent na een scheiding of deze duik wilt nemen, het is goed om bewust te zijn van je dategedrag. Je wilt immers voorkomen dat je jezelf saboteert en de kansen op een nieuwe relatie verkleint. Datingblog Daten.nl zet graag drie valkuilen voor je op een rij.

Alle mannen of vrouwen zijn hetzelfde als je ex

Als je gekwetst bent in een vorige relatie, of hiervan verdriet hebt overgehouden, is het soms lastig een nieuwe leuke man of vrouw in je leven te verwelkomen. Echter, als je dit wantrouwen niet loslaat verwoest het de kansen op het vinden van een leuke single. Komt dit tot uiting in je profieltekst? Vervang deze dan door een positieve gedachte. Je vergroot je kans op het vinden van een date als je omschrijft wat je wél zoekt, in plaats van wat je niet zoekt. Je wilt iemand het gevoel geven dat je een nieuwe start maakt, en hem of haar niet op de weegschaal legt.

Je valt op een ‘rebound’

Als je je na een scheiding eenzaam voelt kom je mogelijk in de verleiding het te vroeg met iemand aan te leggen. Maar hoe weet je of deze nieuwe relatie het echt is of dat je slechts de tijd doodt met tijdelijk vermaak? Vraag jezelf af of hij of zij de kwaliteiten heeft die je zoekt een vaste relatie. Heb je gemeenschappelijke interesses? Of word je verblind door enkel lichamelijke aantrekkingskracht? Wees bewust van je beweegredenen. Denk na over hoe je het dit keer anders gaat doen. Op deze wijze geef je jouw en jullie geluk een duwtje in de goede richting.

Vasthouden aan je rugzakje

Niemand van ons is een leeg canvas. We hebben allemaal goede en slechte herinneringen. Het is aan jou om een manier te vinden hoe je dat rugzakje kan (ver)dragen en je mogelijke pijn van een vorige relatie een plekje kan geven. Hiervoor moet je het dialoog met jezelf aangaan. Wat heeft ervoor gezorgd dat je relatie niet werkte? Wat was jouw aandeel in de scheiding? Wat kun je van je huwelijk leren? Door het pijnpunt te vinden maak je een waardevol leerproces door.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Hoe omzeil jij je valkuilen? Heb je tips om je open te stellen voor een nieuwe relatie? Deel het met ons in een reactie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.