Natuurlijk wil je romantiek. Het liefste vandaag nog. Vanavond, als het even kan. En dat wil je best een beetje sturen. Want ergens op gaan zitten wachten, dat weet je nou wel. Liever iets doen. Maar wat?

Wanneer je graag wil dat het tussen jou en je date wat romantischer gaat worden, dan maak je gebruik van de klassiekers. Het lastige is alleen dat daarin de man/vrouw-rolverdeling nogal strikt kan zijn. Een deur openhouden voor een man, dat lukt dan niet altijd. Maar je komt er toch een eind mee, als je strategisch handelt.

Wat goed werkt, is een mooi restaurant. Je zit dan samen in een romantisch decor: obers met witte jasjes, gerinkel en getinkel, kaarslicht en heerlijke geuren. Al die romantisch van de omgeving slaat terug op jullie. En dat voel je. Kaart het onderwerp “bijzonder uit eten gaan” eens aan bij je date.

Terzijde: gaat het boven je budget? Geen probleem. Een thuisdate met veel sfeer (inderdaad: kaarslicht) kan hetzelfde effect hebben.

Een tweede romantisch gebaar dat echt werkt, is elkaars hand vasthouden. Als je loopt, als je naast elkaar zit in een kroeg, het is een intiem en liefdevol iets om te doen. Maakt het je verlegen, doe het dan even. Dat werkt ook al.

Het derde is de liefdesbrief. Op papier, dus. Het hoeft niet lang te zijn (twee alinea’s is het minimum) maar wel goed: schrijf over je blijdschap juist met haar/hem af te spreken. In een envelop doen, sluiten, de naam van je date erop. Dan overhandigen bij het volgende afspraakje.

Garanties heb je nooit. Maar iets doen, en vooral een duidelijk romantisch gebaar, levert je meer op dan niets doen.

 

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.