De eerste date was geweldig. Bijna magisch. Dus het is geen wonder dat je niet kunt wachten tot de tweede date eindelijk aanbreekt. Wat je verwacht is duidelijk. Meer van hetzelfde. Maar bereid je goed voor, want juist die tweede date kan je verrassen.

Het magische van een eerste date zit voor een groot deel in het verrassingseffect. De overgang naar het échte kan een diepe schok zijn: zo goed, leuk en fijn als het is, dat had je niet verwacht. Weg zenuwen. Maar die tweede date, daar heb je die verrassing niet meer. Evenmin die zenuwen. Op een tweede date komt de realiteit binnen. Je kijkt net even wat scherper naar je date. Opeens denk je anders over een toekomst samen.  En het gesprek kan opeens wat stroever gaan.

Wat je dus moet doen, is het gemakkelijker maken. Bij een tweede date begin je min of meer opnieuw. Het begin heb je gehad. Nu ga je verder. Zorg dus dat dit afspraakje eenvoudiger is. Ga iets doen waarbij de gespreksstof zich aandient: een wandeling, een bezoek aan een tentoonstelling of rommelmarkt, een tandem huren en op pad. Wat dan ook, zolang je iets doet en samen plezier kunt hebben.

Daarna is de derde date gemakkelijker.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.