Wanneer je het nog nooit gedaan hebt, denk je er als single toch over na. Speeddaten. Is dat eng? Moeilijk? Is dat vragen om afwijzingen? Drie keer nee. Tenminste, wanneer je het goed doet. Dan is het gewoon een kick.

Weet je nog hoe je je als kind voelde in een snoepwinkel? Overal zag je iets dat je aanstond, en hier en daar ook iets waar je even naar keek en daarna niet meer. Zoiets is speeddaten. En jij bent het kind en het snoepgoed tegelijkertijd.

Speeddaten gaat snel. In een hoog tempo ontmoet je een aantal potentiële dates. Bereid een paar vragen voor, die voor jou belangrijk zijn. Wanneer jij wilt reizen, dan vraag je heel direct: “Wat zijn je reisplannen?” Een open vraag is de beste kans op een goed antwoord. Wil je weten hoe je date over kinderen denkt, omdat jij er vijf hebt onder de tien jaar, vraag dan naar de omgang met neefjes, nichtjes en buurkinderen: “Wanneer ben je voor het laatst in een speeltuin geweest?”

Belangrijk is ook dat je het luchtig houdt. Speeddaten is een klein avontuur, waar je de humor van moet willen inzien. Het is leuk. Het is grappig om op die manier veel singles te ontmoeten. Je komt nog eens een hoop mensen tegen op die manier. En: je weet maar nooit. Ben je op zoek naar liefde, dan hoort speeddaten daar ook bij. Geef het een kans. Eén keer, desnoods.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.