X
    Categories: Blog

De kick van een eerste date

De meesten van ons zouden graag meteen aan de tweede date beginnen, als dat kon. Dan ben je over de zenuwen van de eerste date heen en je weet dat je elkaar leuk vindt. Maar er zijn ook singles, die het liefst alleen maar eerste dates zouden hebben, hun hele leven lang. Hoe zit dat?

Het lijkt een beetje op mensen die verliefd zijn op de verliefdheid. Die fladderen van de ene emotionele storm naar de andere. Vlinders, eerste-kus-zenuwen, elkaar ontdekken, dat is de fase waar ze het allermeest van houden. Of eigenlijk: de fase waar ze alleen van houden. Komt er meer onderlinge vertrouwdheid, dan vinden ze het saai worden. Binnen de kortste keren zijn ze dan afgehaakt: de vonk is weg.

De singles die kicken op een eerste date, beleven alles wat ze zich kunnen wensen aan die eerste keer. Vooraf de spanning, die langzaam of snel opgebouwd wordt. Naar de plaats van afspraak gaan met bonzend hart: hoe zal het zijn? Dan de ontlading: ja, het klikt. Het gesprek dat op gang komt. Bij het afscheid een kus of meer. En dat is dan genoeg geweest, voor een tweede date is geen energie meer over. Terwijl het voor jou daar net kan beginnen.

Hoe je deze kunt herkennen? Bijna niet. Misschien door te vragen of ze al veel afspraakjes hebben gehad. Een beetje vissen mag best. Maar zekerheid biedt dat niet. Voorzichtig aan dus met de emoties bij die eerste ontmoeting.

admin :