Een halve minuut, meer heb jij niet nodig om te weten of het wat kan worden. Elk afspraakje dat je tot nu toe hebt gehad, dat is beslist in die eerste 30 seconden. En je hebt heel wat afspraakjes gehad inmiddels. Zie je het verband tussen snel beslissen en blijven daten?

Er zit wel iets in om snel een besluit te kunnen nemen. De theorie van de liefdesmap pleit daarvoor. Die stelt dat we in onze geest een precies idee hebben wie en wat we zoeken, gebaseerd op eerdere ervaringen. We weten snel of iemand aan ons plaatje voldoet, want dan voelen we een klik of herkenning. Verder zijn er psychologen die beweren dat we een match vinden via de neus: ruikt onze date lekker, dan zit het goed. Anders niet.

Maar neus en liefdesmap zijn geen zuivere kompassen. Als je verkouden bent, ruikt alles anders. En kom je gehaast aan op een date, dan is je eerste indruk ook anders dan wanneer je er al een half uur zit. Dus die dertig seconden kunnen je alleen wat vertellen als je volmaakt kalm en in balans bent, en wie is dat op een eerste date? Precies, niemand.

Heb je dus veel afspraakjes gehad, die “het” allemaal niet waren, verander dan je 30 seconden regel. Misschien werkt die niet voor je, en had je het alleen zelf nog niet door.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.