Je bent een tijd single geweest, maar hebt eindelijk iemand gevonden om je leven mee te delen. Het leven van een alleenstaande ouder zit vol ups en downs en je wilt deze graag met je partner delen. Je kunt dan ook niet wachten om hem of haar voor te stellen aan je kinderen. Misschien ben je een beetje zenuwachting; het is best een grote stap. Daten.nl wil daarom single ouders een aantal tips geven!

Het vooruitzicht dat je jouw nieuwe liefde voor gaat stellen aan je kinderen, kan best een drempel zijn. Jij bent intens gelukkig met hem of haar, maar zullen zij dat ook zijn? En, is je relatie wel duurzaam genoeg? Je wilt natuurlijk geen onnodige verwarring bij je kinderen veroorzaken. Het belangrijkste is dan ook dat je deze kwestie serieus en kalm aanpakt. Bouw samen dit proces op en geniet ervan, zodat het voor jullie alleen een fijne ervaring is.

50plus: stel je volwassen kinderen voor

Je bent zelf een vrijgezelle man of vrouw van 50+ en je kinderen zijn al uitgevlogen. Als gezin hebben jullie al veel meegemaakt. Probeer dus op een gepast moment te vertellen aan je kinderen dat je weer bent begonnen met (online) daten. Misschien vinden ze het leuk om dit avontuur met je te delen. Vertel bijvoorbeeld wat je gedaan hebt met die ene leuke man of vrouw. Waarschijnlijk zijn ze vooral blij dat papa of mama weer tevreden is met zijn of haar liefdesleven! Daarnaast zullen ze het waarderen dat je hen vanaf het beginstadium van de relatie hierbij betrekt. Dit kan namelijk voor een versterkte band tussen jullie zorgen. Geven je kinderen aan dat ze je date of partner willen ontmoeten? Ga dan bijvoorbeeld gezellig samen eten. Een laagdrempelige activiteit met voldoende ruimte tot gesprek is waarschijnlijk de meest prettige situatie om elkaar beter te leren kennen.

Je nieuwe liefde & jonge kinderen

Het introduceren van je nieuwe partner bij jonge kinderen vergt vaak wat meer bedachtzaamheid en voorbereiding. De kleintjes kunnen namelijk erg gevoelig zijn voor verandering en, afhankelijk van de leeftijd, kan dit een verwarrende tijd voor ze zijn. Zorg er daarom voor dat beide partijen goed voorbereid zijn. Het kan prettig zijn als je partner al een aantal dingen van je kinderen weet, zoals hun namen, interesses en bezigheden. Uiteindelijk ben jij degene die je kind het beste kent, dus waarschijnlijk weet je wel hoe je deze introductie zo soepel mogelijk kan laten verlopen. Houdt je dochter van sport? Ga haar dan bijvoorbeeld samen ophalen bij haar sportclub.

Zorg er vooral voor dat er niet te veel veranderingen in een keer plaatsvinden. Een afspraakje met je kinderen kan misschien ongemakkelijk of onwennig voor ze zijn, omdat ze ook in een nieuwe omgeving zijn. Merk je dat je kind zich bijvoorbeeld een beetje afzondert? Geef hem of haar dan een beetje meer aandacht en laat merken dat jullie hier samen over kunnen praten. Uiteindelijk kost deze introductie natuurlijk tijd, maar dat kan meer dan de moeite waard zijn. Wie weet kunnen jullie uiteindelijk samen jullie gezin (her)vormen!

Hoe heb jij je kinderen voorgesteld aan je partner? Heb je tips voor andere single ouders? Vertel ons over je ervaringen in een reactie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.