X
    Categories: Blog

Datingprofiel: drie verbeterpunten

Het tweede wat een single ziet, is je tekst. Na de foto, natuurlijk. En als het om je tekst gaat, zijn er drie punten waar je rekening mee moet houden. Meteen in de eerste zin kan iemand daardoor afhaken of doorlezen. Nieuwsgierig?

Daar heb je het eerste punt te pakken: schrijf een korte opening die met een vraag eindigt. Dan heb je de aandacht die je wilt, maar die moet je vast zien te houden. Dat doe je niet alleen met wat je zegt, maar vooral met hoe je het zegt. Dat is het tweede punt.

Zorg ervoor dat je tekst gewoon Nederlands is. Dus geen sms-taal. Je schrijft dus niet ‘ff’ maar ‘even’. Niet ‘d8’ maar dacht. Zo laat je zien dat je aandacht hebt voor wat je schrijft. Zorgvuldigheid is een mooie eigenschap. Dat maakt je aantrekkelijk. Even je tekst door een spellingchecker halen, kan je voor tikfouten behoeden. Ook een plus. Je hoeft geen literatuur te maken van je datingprofiel, maar wanneer je zichtbaar je best doet, spreekt dat anderen aan.

Het derde punt is even belangrijk als de vorige twee. Schrijf alleen positief over jezelf. Zelfspot komt niet over zonder stem, en met smileys weet je het nog niet zeker. Iedereen heeft minder goede eigenschappen. Maar ga je die meteen etaleren, dan moet het wel heel erg zijn. Een goede eerste indruk maak je met positieve eigenschappen.

admin :