Eerlijk is eerlijk, je brandt van nieuwsgierigheid naar je date. Hoe dit zit, hoe dat werkt wat er gebeurt als je over de ex begint. Allemaal dingen die je over de telefoon of in de mail niet durfde te vragen. Dus je komt vrolijk aan, want nu durf je wel.

Vrolijk aankomen is de helft van de date. Een blij gezicht maakt blij: emoties zijn besmettelijk. Let maar eens op jezelf als je naar de tv kijkt: de emoties van het scherm voel je ook. Stel je eens voor dat je date knorrig kijkt zodra jij in beeld komt, dan voel je je moed al in je schoenen zakken. Dus: een blij gezicht, dat maakt blij. Een goed begin dus, alleen, wat gebeurt er dan?

Blij maakt ook een beetje weerloos. En als jij dan begint met je belangstellende vragen, dan kunnen die weleens hard aankomen. Eerst zal je date nog een beetje lachen. Daarna wat ontwijkende antwoorden geven in de hoop dat het overwaait. Maar jij wlt het gewoon weten. Dus jij vraagt door. En door.

Op die manier dooft een date snel uit. Jij was te enthousiast en sloeg door, je date vond dat het meer op een kruisverhoor leek in plaats van op een romantisch afspraakje. Wat doe je eraan? Verontschuldigingen mailen en om een tweede date vragen.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.