Binnenkort heb je je eerste date of misschien wel een vervolgdate met je crush. Je wilt een goede indruk maken en net even iets extra’s doen. Natuurlijk doe je je best om er piekfijn uit te zien, maar breng je ook iets mee voor je date? En zo ja, wat dan? Daten.nl geeft je een aantal tips!

Rode rozen? Liever niet.

Wil je graag iets meenemen, ga dan niet voor de clichés, maar bedenk iets origineels. Een grote bos rozen kan ervoor zorgen dat de ander zich wat opgelaten of minder op zijn of haar gemak voelt. En een geurtje of een doos chocolaatjes komt vaak wat onpersoonlijk over. Zoek een cadeautje uit waarmee je de ander iets zegt over hoe je bent of wat je leuk vindt. Hebben jullie bijvoorbeeld in eerdere gesprekken gepraat over jullie gezamenlijke liefde voor films, neem dan je favoriete dvd mee. Gaat de ander voor je koken? Neem dan bijvoorbeeld je beste fles wijn mee. Het geeft het cadeautje namelijk een extra dimensie als je er een persoonlijk verhaal bij kunt vertellen.

Probeer daarnaast niet te veel je best te doen. Je wilt geen valse verwachtingen wekken. Een duur cadeau kan ervoor zorgen dat de ander het gevoel heeft alsof je hem of haar wilt (om)kopen, of dat diegene zelf ook iets mee had moet nemen. Door het klein en persoonlijk te houden, kun je deze verwarring voorkomen.

Ik wil of ik moet?

Al met al is het belangrijk om na te denken over je motivatie. Wil je graag een cadeautje meenemen of heb je het gevoel dat het moet? Het is natuurlijk niet een vereiste om je date een cadeautje te geven. Niemand verwacht dat van je. Waarschijnlijk ben jij zelf het presentje voor de ander. Probeer dus niet als compensatie iets mee te nemen. Het is niet nodig om je anders voor te doen dan je bent. De ander is al geïnteresseerd, anders zou hij of zij niet met je uit gaan!
Geef jij je date wel eens een cadeautje? En, wat vind je leuk om zelf te ontvangen? Laat het ons weten in een reactie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.