X
    Categories: Blog

50plus: Tips voor online daten

Het is alweer een tijd geleden dat je voor het laatst bezig bent geweest met je liefdesleven. Je kinderen en je werk kregen tot voor kort gewoon voorrang. Dat is natuurlijk vanzelfsprekend, maar nu is het tijd voor jou! Je bent helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Je wilt op zoek naar die ene leuke man of vrouw. Daten.nl geeft je een aantal tips voor online daten, speciaal voor 50plus.

5 Tips voor 50plussers

1. Wederzijds respect. Jullie hebben beiden al de helft van je leven achter je gelaten, maar dit was niet zonder ups en downs. Sommige dingen zijn moeilijker te verwerken dan anderen. Heb daarom respect voor elkaars rugzakje. Niemand is perfect en deze ervaringen maken je tot wie je bent.

2. Leef in het moment. Probeer te genieten van het nu. Wees blij met de leuke momenten samen en de mooie herinneringen die jullie maken. Misschien kun je deze zelfs vastleggen, zodat jullie hier later weer op terug kunnen kijken. Neem vooral de tijd om van elkaar te genieten, zodat er ruimte is voor jullie geluk om te groeien.

3. Laat elkaar vrij. Geen van jullie beide is op zoek naar een verstikkende relatie. Je weet wat je wil en vind het fijn als je daarin vrijgelaten wordt. Houd jij van series kijken maar is je partner meer van buitenactiviteiten? Laat hem of haar daar dan lekker van genieten!

4. Vind jouw dekseltje. Een belangrijk punt is dat jullie een gedeeltelijk overeenkomende levensstijl hebben. Denk daarom goed na over wat je in een partner zoekt voordat je nieuwe contacten legt. Zo kan verwarring en teleurstelling voorkomen worden.

5. Deel je verwachtingen. Niets is zo vervelend als miscommunicaties over wat jullie van elkaar willen. Vertel de ander daarom wat je zoekt en hoe je een nieuwe relatie voor je ziet. Sta je open voor samenwonen of trouwen in de toekomst? Deel dit met elkaar, zodat jullie samen kunnen bepalen of jullie een goede match zijn.

5 Don’ts voor datende singles

1. De ander veranderen. Zoek je iemand die jou accepteert om wie je bent? Probeer dan ook niet de ander te veranderen naar jouw perfecte partner. Een relatie bestaat uit geven en nemen. Een belangrijk onderdeel hiervan is elkaars imperfecties accepteren. Een man of vrouw van 50+ zal het niet waarderen als je hem of haar de les wilt lezen.

2. Onveilig online daten. Daten in een veilige online omgeving is een van de belangrijkste punten die je in je achterhoofd moet houden. Plaats dus niet zomaar je contactgegevens in je profiel. Natuurlijk kan bellen en e-mailen gezellig zijn, maar vergeet niet je privacy te waarborgen.

3. Negatief zijn over ex-partners. De kans dat jullie al een of meerdere relaties achter de rug hebben is redelijk groot. Het kan voorkomen dat er een aantal zere plekken overgebleven zijn van ervaringen in het verleden. Probeer er voor open te staan als je date dit met je wil delen. Een luisterend oor of een schouder zijn in deze situatie behulpzamer dan je negatief uitlaten over zijn of haar ex.

4. Innerlijk boven uiterlijk. Natuurlijk is het uiterlijk ook belangrijk, maar probeer je niet blind te staren op hoe iemand eruit ziet. Een extra kilo hier en daar is toch een stuk minder belangrijk dan jullie gezellige gesprekken en die leuke klik?

5. Te veel eisen stellen. De meeste mensen van 50+ willen graag genieten van het leven en het vooral lekker rustig aan doen. Hierbij hoef je niet aan te komen zetten met een uitgebreid eisenpakket. Probeer niet te veel te haasten. Niets moet en alles mag; geniet van jullie tijd samen!

Liefde maakt gelukkig

Vergeet vooral niet te genieten van de leuke momenten die je tijdens dit nieuwe avontuur meemaakt. Het verleden is geweest en je bouwt aan een geweldige toekomst! Hebben jullie een match? Realiseer je dan dat jullie het echt getroffen hebben samen. Ga samen voor een leven vol nieuwe avonturen en hoogtepunten!

Wat is voor jou belangrijk in een relatie? Heb je tips gemist voor het 50plus daten? Deel ze met ons in een reactie!

Redactie :