Speeddaten als specifieke manier van daten wordt steeds populairder. Het is een activiteit waarin je snel kennismaakt met nieuwe mensen om te zien of er een klik is bij deze nieuwe contacten. De date zelf duurt vaak maar een paar minuten: op deze manier kan je casual en gezellig nieuwe singles leren kennen. Daten.nl geeft je graag de volgende speeddate tips om er het maximale uit te halen.

Het lijkt je misschien leuk, speeddaten: de niet te serieuze aanpak spreekt je wel aan, maar het lijkt allemaal wel wat eng.  Wat vertel je allemaal over jezelf? Hoe is de sfeer eigenlijk tijdens zo’n speeddate sessie? De eerste keer is natuurlijk spannend, maar je zult zien dat speeddaten leuk is door de kick die het kan geven. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog kans om een leuke partner te vinden! Om hierbij te helpen, kun je de volgende tips in je achterhoofd houden.

1. Eerste indruk tijdens je date

Net zoals bij elke andere date, is de eerste indruk bij speeddaten belangrijk. Zorg ervoor dat je fris voor de dag komt en dat je er verzorgd uitziet. Niet alleen krijgt de ander dan een goede indruk van jou, maar het kan je ook een boost in zelfvertrouwen geven. Vergeet ook niet om je date bij de eerste ontmoeting de hand te schudden of drie zoenen te geven. Oogcontact is hierbij heel belangrijk: dit zorgt dat je geïnteresseerd overkomt en zorgt voor de eerste connectie.

2. Wijk af van routines

Je hebt mogelijk een standaard lijstje met vragen klaarliggen, maar zowel jij als de ander heeft waarschijnlijk meer plezier aan een persoonlijkere, spontane invalshoek. Wanneer je overeenkomsten tegenkomt met de ander, is het niet erg om daar op in te haken: vind elkaars passie en praat erover. Op deze manier blijf je bij elke date gepassioneerd en origineel.

3. Houd het fris en fruitig

Voorkom dat je diepe, zware gesprekken aangaat. De sfeer moet leuk blijven bij de eerste keer. Mocht het klikken, dan is er later nog tijd om dieper op bepaalde zaken in te gaan, zoals persoonlijke emotionele geschiedenis of tragische gebeurtenissen. Door het leuk te houden, houd je je date geïnteresseerd.

4. Maak indruk op singles: blijf jezelf

Natuurlijk wil je je goed presenteren wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Eerlijkheid duurt echter het langst: wees daarom jezelf. Schep geen onrealistische verwachtingen die je zelf niet waar kunt maken, dit voorkomt latere teleurstellingen. Je zou zelf ook niet willen dat je gesprekspartner zich beter voordoet dan de werkelijkheid, toch? Wees dus jezelf, maar wees ook niet bang om je eigen positieve kanten te belichten. Dit schept zelfvertrouwen, wat aantrekkelijk is!

5. Geniet van het speeddaten

Bij speeddaten is er kans dat er geen klik met iemand zal zijn. Laat dit je avond echter niet verpesten: het gebeurt natuurlijk bij iedereen die eraan meedoet. Daarnaast kun je zelfs als er geen klik is nog een leuk gesprek voeren. Zorg er dus voor dat je plezier hebt, zodat je in ieder geval met een leuke ervaring naar huis gaat.

Heb je moed gekregen van deze tips en wil je zelf speeddaten? Er zijn verscheidene datingsites waar dit soort evenementen worden georganiseerd. Zo organiseert bijvoorbeeld datingsite Relatieplanet Singlesfeesten op verschillende locaties waar je gratis kunt speeddaten.

Heb jij al eens deelgenomen aan een speeddate activiteit? Wat zijn jouw ervaringen? Of heb je nog tips? We ontvangen graag je reactie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.