Je hebt je ingeschreven op een datingsite en je spreekt sinds enkele dagen een leuke single. Tijd voor een date! Jullie spreken af voor komende zaterdag. Voor aanvang van je date kun je al met een aantal zaken rekening houden om zo je kansen te vergroten. Datingblog Daten.nl geeft je 10 tips om je voor te bereiden voor je eerste date.

Een goed begin is het halve werk. Ben je bekend met deze spreuk? Bij daten is het niet heel anders; voorbereiding is dus belangrijk! Gooi je datestress overboord en kies voor rust middels de volgende tips. Zo wordt je eerste date een succes!

1: Blijf nuchter en realistisch. Het is maar een date. Je leven hangt er niet vanaf, wat er ook in je omgaat. Zorg dat je realistische verwachtingen hebt.

2: Geef jezelf voldoende tijd om je klaar te maken. Zo heb je de tijd om te genieten van een ontspannen douche of moment in bad. Ga relaxed je date in!

3: Denk van te voren na over wat je gaat dragen. Zo voorkom je stress vlak voor de date en zorg je ervoor dat je er leuk uitziet.

4: Draag een lekker geurtje. Vergeet niet: houd het subtiel. Slechte lichaamsgeurtjes zijn een absolute no-go.

5: Zorg dat je op tijd bent. Zoek van tevoren goed uit waar je afspreekt, hoe je er komt en waar je eventueel kunt parkeren. Zorg ervoor dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent.

6: Denk na over gespreksonderwerpen. Denk vast een beetje na over de dingen die je graag van de ander wilt weten en wat je over jezelf met je date wilt delen. Let op: daten is een spontane aangelegenheid, het is geen interview!

7: Wees datekriebels de baas. Een beetje zenuwachtig? Draai van tevoren je favoriete muziek of kijk een leuke film of serie. Geniet van een lekkere kop koffie of je favoriete frisdrank. Van tevoren relaxen betekent minder stress tijdens de date!

8: Vertel iemand waar je heen gaat. Vertel een goede vriend of vriendin waar je heen gaat, met wie je afspreekt en draag je telefoon bij je. Wellicht onnodig, maar het biedt rust en veiligheid.

9: Heb oog voor details. Draag schone schoenen en kleding en zorg voor verzorgde handen en nagels. Wees niet lomp, en wees vooral oprecht geïnteresseerd!

10: Blijf ontspannen. Je geniet allebei van een leuk afspraakje. Niks moet, alles mag. Geen reden voor paniek, toch?

Heb jij nog tips om je eerste date tot een succes te maken? Vul ons lijstje aan in de reacties!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.