Nieuwe relatie, of al een tijdje samen? Je bent in ieder geval hartstikke gelukkig met je partner! Maar hoe weet je nu precies dat hij of zij op lange termijn bij je past, en dus een blijvertje is? Datingblog Daten.nl zet met behulp van Power of Positivity 10 herkenningspunten van een blijvertje op een rijtje!

1: Je partner is een goed mens

Een echt blijvertje zal niet alleen lief tegen jou zijn, maar ook tegen anderen. Van een oude buurman helpen tot een zwerfdier adopteren: zijn of haar compassie blijft een punt van aantrekking voor jou.

2: Jullie hebben gemeenschappelijke interesses

Een belangrijke basis van een relatie is om gemeenschappelijke interesses te hebben. Jullie meningen over de écht belangrijke dingen in het leven, komen waarschijnlijk overeen. Normen en waarden, maar ook religie en politieke visies spelen hierbij een rol.

3: Je partner maakt je aan het lachen

Samen kunnen lachen in verschillende situaties is een goed teken dat jullie goed bij elkaar passen. Door samen af en toe te gieren, blijven jullie samen een gelukkig koppel. Als je samen lol hebt, blijf je bij elkaar en zit je in een gezonde relatie.

4: Je partner herkent tekortkomingen

Je eigen zwakke punten kennen is belangrijk, ook voor je partner. Zo kan je erop rekenen dat je partner rekening houdt met deze minpuntjes, en dat hij of zij hard zal werken om ze teniet te doen. Een gezonde eigenschap in een relatie.

5: Eerlijkheid duurt het langst

Je partner is altijd eerlijk tegen je. Natuurlijk liegt iedereen wel eens, maar een leugentje voor je eigen bestwil kan natuurlijk geen kwaad. Wat wij bedoelen is eerlijkheid over de grotere zaken, zoals financiën, gezondheid, trouw zijn, en wie het laatste stuk taart uit de koelkast heeft opgegeten.

6: Je partner en jij verschillen nét genoeg

Overeenkomsten zijn belangrijk, maar verschillen ook. Je wil niet een relatie met een kopie van jezelf: dat zou niet interessant zijn, toch? Je partner en jij hebben ideaal gezien een paar verschillende passies, verschillende smaak, en verschillende meningen.

7: Ze steunen jou en hebben eigen ambities

Jouw dromen worden gesteund door je partner, maar je partner heeft ook eigen dromen en ambities. Je partner steunt jou in alles wat je doet, terwijl eigen doelen daarvoor niet opgeofferd worden.

8: Je partner communiceert goed met je

Communicatie is heel belangrijk in een relatie. Zelf gevoelens uiten en ook naar jou kunnen luisteren, zijn hierbij de sleutel tot succes. Doordat je elkaars gevoelens beter kent door erover te praten, kan een relatie langer standhouden.

9: Je partner en jij kunnen compromissen sluiten.

Als jullie het nooit eens kunnen worden, zullen jullie snel flauw zijn van de relatie. Door beide te geven en te nemen in een relatie, zorgen jullie ervoor dat jullie beide gelukkig kunnen blijven. Als hij dus op z’n tijd eens voetbal mag kijken, zal zij ook eens het ‘recht’ hebben op TLC!

10: Je partner motiveert om een beter mens te worden

Als je partner jouw inspiratie is om beter je best te doen en te werken aan allerlei aspecten in het leven, dan is je partner een blijvertje. Op die manier blijven jullie groeien als mensen, wat tot geluk leidt. Samen vormen jullie een goed team dat voor elkaar klaarstaat met woord en daad, waardoor jullie relatie steeds hechter wordt en jullie als gelukkig stel nog lang en gelukkig kunnen leven.

Herken jij je in de bovenstaande punten? Heb je zelf nog toevoegingen? Laat het weten in de reacties!

Schrijf je nu gratis in op Relatieplanet

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.