Je zegt het zo gemakkelijk: “Laten we bij mij thuis afspreken”. En je date vindt het een leuk idee. Dan komt het afspraakje dichterbij. Huis opgeruimd: check. Kraakverse lakens: check. Opeens de zenuwen en vol twijfels: check. Misschien moet je het toch afzeggen.

Niet doen! Niet afzeggen! Voor de eerste keer bij je thuis afspreken is een grote stap richting relatie. Dus dat is heel positief. Stel dat het die middag of avond alleen maar goed gaat, dan zou je dat niet willen missen. Maar neem jezelf ook serieus en luister naar je zenuwen en twijfels.

Zenuwen hebben meestal te maken met onzekerheid. Eigenlijk met het niet-weten hóé het zal gaan. Je kunt er rekening mee houden dat je (of jullie alletwee) even onwennig zijn in het begin. Bedenk dus iets voor dat moment: ga je je date rondleiden, gaan jullie eerst wat drinken, vraag je je date om alvast iets voor een borrelhapje klaar te zetten? Dan ben je door die eerste momenten heen. Zorg dan ook, dat de middag of avond iets is om samen te doen: wat dat betreft is met z’n beiden koken ideaal.

Twijfels kun je hebben over de veiligheid. Als je je gaat afvragen hoe goed je elkaar eigenlijk kent en of het te snel is, zorg dat voor een veiligheidsnet. Iemand in je omgeving die ook snel bij je kan zijn als het mis gaat. Dat geeft net een geruster gevoel, wat de date weer ten goede komt.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.