Uit eten… en dan…

Geplaatst op 7 juni 2012 door admin

Samen uit eten, ja gezellig. Tenminste, als je éét. Veel mannen ergeren zich aan hun date wanneer zij serieus aan het lijnen is. Hij wil in het restaurant zitten met een vrouw die meer wil eten dan een blaadje sla. Hij wil wat  presentator Humberto Tan gisteren in de Telegraaf noemde: “een vrouw die iets meer vlees op de botten heeft en lekker in haar vel zit.”

Vrouwen kunnen eetgewoontes hebben waar een man geen besef van heeft. Ze kijken naar een menukaart en weten hoeveel calorieën zich in het ene en het andere gerecht bevinden, op welke manier dat in de dag past (na acht uur niks meer, ongeveer als Oprah dat deed) en of ze de komende week tijd genoeg zullen hebben de extra’s eraf te sporten. De meeste mannen kijken naar een menukaart en denken: “Ha, lekker”.

Ben je een vrouw die bewust is van elke hap, sla dan toch geen dinerdate af. Je kunt het altijd een beetje sturen. De keuze van het restaurant laat je niet aan hem over, je beslist samen zodat je zeker weet dat er ook iets voor jou op de kaart staat. Veel restaurants hebben die kaart trouwens ook online staan. Vertel je dinnerdate vooralsnog niets over je hoogstpersoonlijke dieetdoelen, maar hou de conversatie romantisch.

Een dinnerdate draait wel en niet om het samen eten. Dat is wat je doet. Maar belangrijker nog is of je het samen gezellig kunt hebben en hoe het is om met z’n tweeën in het openbaar te zijn: feitelijk oefen je het stel-zijn. Belangrijk genoeg om er goed mee om te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.