De mails die je krijgt zijn lang (maar niet te), mooi geschreven en ze gáán nog ergens over ook nog. Je aanstaande date kan erg goed over persoonlijke gevoelens schrijven en daardoor durf jij ook openhartiger dan anders te zijn. Maar dan komt het eerste afspraakje. Je date blijkt webtrovert te zijn. Wat?

We zijn allemaal in meer of mindere mate webtrovert, digitaal spraakzaam. Via de mail of de chat is het gemakkelijker om je hart uit te storten en over je emoties te vertellen. Niemand die je raar aankijkt. Je bent alleen met jezelf aan de computer en toch is er iemand anders bij je. Een rare tegenstrijdige situatie, maar dat besef je meestal pas achteraf.

Er zijn ook singles, die zich bijna alléén via de computer durven te uiten. Van zichzelf zijn ze nogal verlegen, maar dat valt weg tijdens het computeren. Niemand die er wat van merkt. Alleen komt die verlegenheid als een boemerang terug tijdens de afspraak. Daar zitten ze. Stil. En hun date weet het al snel ook niet meer. Na het afspraakje weten de webtroverte singles het weer uitstekend onder woorden te brengen.

Hoe je een webtrovert herkent?

Aan de kwaliteit van de mails, de chats, de sms’jes en de whatsapps. Heb je het idee dat het contact snel en goed is, dan is de kans op een webtrovert groot. Breng dan het gesprek op: “Hoe gaat dit tijdens een afspraakje, wat zijn je ervaringen?” Een echte webtrovert zal je kunnen vertellen wat de beste weg is naar de ontmoeting.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.