X
    Categories: Blog

Onmisbaar in profiel: drie tips

Op de datingsite zijn we allemaal aantrekkelijk, spontaan en in het bezit van minstens één leuke hobby. Mooi. Maar niet goed genoeg als je temidden van een paar miljoen (jawel!) singles wilt opvallen. Er zijn drie ingrediënten die je kunt gebruiken om de aandacht te trekken.

Het eerste is: jouw persoonlijkheid. Denk eens na: wat onderscheidt jou van je vrienden en vriendinnen? Het is dat ene  dingetje waarvan ze altijd zeggen: “Dat is nou typisch voor jou”. Breng dit zo positief mogelijk onder woorden, ook als je er je twijfels over hebt. Want ben je nooit eens op tijd voor een afspraak? Dan kun je dat formuleren als: “Sta een beetje zorgeloos in het leven waardoor ik niet altijd op de klok let”. Wie zorgeloos aantrekkelijk vindt, zal de laatkomerij waarschijnlijk op de koop toe nemen.

Het tweede dat je op je profiel moet toepassen, is een opgewekte toon. Gevoelens zijn besmettelijk, dus hoe vrolijker jouw profiel is, hoe fijner de lezer/es zich na lezing zal voelen. Er zijn nog verbazend veel profielen met zinnen als “Alleen is maar alleen”, en: “Proberen er samen nog iets van te maken” of: “Akelig thuiskomen in een leeg huis”. Deprimerende beelden zijn dat. Maar ben je van mening dat één en één soms drie kan zijn, verwelkom je kinderen en huisdieren, wil je samen duizend uitstapjes doen… dan breng je
iets heel anders over.

Nu het derde. Wees duidelijk en eerlijk, zodat je omstandigheden duidelijk zijn. Je hoeft niet je hele leven online te zetten, maar wel waar je woont, hoeveel kinderen je hebt, en meer van dat soort feiten. Jokken over je leeftijd of gewicht is zinloos: het komt uit, en dan vindt je date je onbetrouwbaar. Dus: de eenvoudige waarheid.

Redactie :