Langzaam verliefd, kan dat ook?

Geplaatst op 1 juni 2013 door Redactie

langzverlieWanneer je maar al te goed weet wat liefdesverdriet is, heb je gemengde gevoelens over verliefdheid. Ja, je zou wel willen. Maar nee, je wil geen risico lopen om weer een gebroken hart te krijgen. Het liefste wil je langzaam verliefd worden.

Dat is heel voorstelbaar. Het zou gewoon ideaal zijn als je date eerst met absolute zekerheid zijn of haar gevoelens voor jou op tafel legde, en jij er vervolgens de tijd voor kon nemen. En dan nog héél langzaam. Een stapje vooruit, even nadenken hoe je je voelt, dan nog een stapje vooruit. Of even bijkomen.

Wat je zelfs in deze situatie blijft houden, is dat ene moment waarop je je moet overgeven aan je gevoel. Niet aan je date. Maar aan jezelf. Verliefd worden is wat de Engelsen zo mooi noemen: falling in love. Je hart openen en al die tere gevoelens toelaten: van verlangen, van liefde, van tederheid.

Dat kan niet langzaam. Het is een ja of nee. Wat je wel kunt doen om het minder eng te maken, is het vertrouwen in jezelf voelen. Misschien gaat het goed, misschien ook niet, maar hoe dan ook overleef je het wel. Met die gedachte kun je jezelf verliefd laten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>