Kleine man, lange vrouw

Geplaatst op 24 augustus 2012 door admin

Goed nieuws: Michael J. Fox komt weer terug op de televisie. Er komt een serie aan, helemaal gemaakt voor de acteur die indertijd wegens de ziekte van Parkinson de beeldbuiswereld voor gezien hield. In vrijwel alle internationale media staat het bericht, met die ene foto die alle aandacht naar zich toetrekt. Fox en zijn echtgenote Tracy Pollan. Lange vrouw, korte man.

Het is een gelukkig huwelijk, en ze hebben ook nog eens vier kinderen. Ze zijn al 24 jaar getrouwd. Zij is actrice, hij acteur, dus ze delen een passie. En als je die foto ziet, valt dat allemaal weg omdat het lengteverschil zo opvalt.

Een lange vrouw naast een korte man, dat trekt de aandacht. Op straat, in restaurants, waar je maar gaat als stel, krijg je starende blikken en flauwe opmerkingen. Andersom vinden we het normaal. De combinatie lange man-korte vrouw krijgt vrijwel nooit commentaar.

Dat is niet eerlijk. Waarom zou de man langer moeten zijn? De tijd is voorbij dat een vrouw zich beschermd voelt dankzij twee centimeter lengteverschil. En toch… toch is het een heel ding.

Denk aan ex-president Sarkozy, die een fotomodel trouwde en vervolgens zelf schoenen met ingebouwde verhogingen ging dragen. Zijn Carla moest voortaan flatjes aantrekken, dat scheelde weer een centimetertje. Denk eens aan hoe het zou zijn geweest als Máxima een kop groter was geweest dan Willem-Alexander. Misschien was dat heel goed geweest voor ons. Dan waren we eraan gewend geraakt. Maar nu?

Kleine mannen en lange vrouwen, het blijft een moeilijke combinatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.