Eerste dates wennen nooit, hoe vaak je er ook eentje hebt meegemaakt. De zenuwen die dan toch weer toeslaan, de plotselinge twijfels over hoe je eruit ziet en wat je áán moet, en dan vooral: waar je het in vredesnaam over moet hebben. Geen probleem. Voor het geval je een black out krijgt en het helemaal leeg in je hoofd wordt, zijn hier drie vragen die je altijd kunt stellen.

Met de eerste kun je een goede indruk maken. Stel een vraag over het profiel van je date: vraag om uitleg, toelichting, een voorbeeld.

Raak je snel de kluts kwijt, neem dan een printje mee van het profiel waarop je je vraag hebt geschreven. Zo laat je zien dat je een werkelijke belangstelling voor je date hebt. Bonuspunten! En hopelijk is het ijs dan meteen gebroken.

De tweede vraag is een klassieker. Vraag aan je date wie de ideale gasten zouden zijn op een diner? Mag dood of levend, heden of verleden of toekomst, en moet met redenen. Dat is niet zo direct persoonlijk, dus het is een geschikte vraag voor verlegen dates. Kom je niet tot drie gasten, dan weet je er vast wel eentje te noemen.

Toch persoonlijk? Vraag dan waar je date het meest trots op is. Dat is een fijne feel good vraag, waardoor ter plekke feel good gevoelens ontstaan. Heerlijk. Met deze en de andere twee vragen ben je hopelijk door de black out heen en zit je in een levendig en leuk gesprek.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.