Natuurlijk kan het, digitaal verliefd worden. Je kunt al een vonk voelen als je een foto ziet of een eerste mail krijgt. Digitaal kan iets veel sneller gaan, en digitale verliefdheid slaat onverwacht hevig toe.

Alleen wat je ermee doet (behalve genieten), dat is iets anders.

Verliefdheid heeft altijd honger. Naar meer. Ben je verliefd door het mailen, dan verlang je naar een stem. Ga je eenmaal telefoneren, dan komt het verlangen naar ontmoeten in je op. Zo gauw mogelijk, maar tegelijkertijd voel je: vandaag niet.

Precies dat is de moeilijkheid met dit soort verliefdheid. Het is online ontstaan, maar kan het offline ook aan? De enige manier is dat in het ‘echt’ te onderzoeken. Je kunt alles of niets doen met een echte date, je kunt ook langzaam aan elkaar gaan wennen. Samen naar de film gaan en zo weinig mogelijk zeggen. Komen en weggaan in het donker. Naar elkaar zwaaien in passerende treinen. Dat is romantiek uit de tijd van de stomme films, en gek genoeg kan dat hier precies de oplossing bieden.

Of je kiest ervoor altijd digitaal te blijven en naar elkaar te smachten. Dat kan ook, als jullie het alletwee willen. Maar ja, de gok durven nemen is eigenlijk veel romantischer.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.