X
    Categories: Blog

Daten na je scheiding

Dus je huwelijk is voorbij en jij besluit te gaan daten. Gefeliciteerd en welkom in de online wereld. Een goed besluit. En nu de realiteit in. Belangrijke vraag: beschouw je jezelf als gescheiden of als single?

Feitelijk ben je het alletwee. Maar ga je daten, beschouw jezelf dan als single en presenteer jezelf ook zo. Want iemand die zichzelf typeert als “gescheiden”, zegt daarmee iets over een band een ex, over zich beschouwen als nog steeds verbonden met iets dat voorbij is. Ben je single, dan ben je praktisch en emotioneel helemaal vrij.

Je scheiding hoort thuis in je rugzakje. Voordat je gaat daten, heb je je scheiding afgerond. Dat betekent alle praktische zaken geregeld en afgerond (dus geen notarisbezoeken meer) en ook een werkende omgangsregeling voor de kinderen, als die er zijn. Hoe je huwelijk en je scheiding ook was, het werkelijke afsluiten ervan gaat vaak via een rouwproces. Dat hoort erbij. Maar neem dat niet mee op je dates. Het hoort bij jou en bij niemand anders.

Op je datingprofiel mag je best melding maken van je scheiding, maar hou het kort en neutraal. Die melding (en de manier waarop) zeggen ook iets over je: dat je bereid bent je echt aan iemand te binden, dat je als het mis gaat dat discreet en elegant in het verleden laat rusten, en dat je na tegenslag weer in liefde gelooft. Aantrekkelijke eigenschappen, al met al. Dat neem je toch maar mooi mee in je nieuwe datingleven.

Redactie :