Beste Datingsite Top 10

VARA Kassa heeft in een TV-uitzending onderzoek gedaan naar de beste datingsites in Nederland.

De uitslag van het onderzoek was als volgt:

GOED
Relatieplanet.nl
E-Matching

VOLDOENDE
Paiq
Parship

MATIG OF SLECHT
50 plus relatie
Lexa
50 liefde
Vijfigplusdating
Pepper

Schrijf je gratis in bij Relatieplanet [klik hier]
(Winnaar Datingsite van het Jaar 2017)

Het onderzoek
Het wemelt van de datingsites in ons land. Je kan de radio of TV niet aandoen of je hoort of ziet een reclame van een datingsite langskomen. De ene datingsite schermt met het aantal leden, een andere richt zich speciaal op 50+’ers of hoogopgeleiden. Ook zijn er sites die de nadruk leggen op het inventief matchen van de leden.

Objectief beoordelen wat de beste datingsite van Nederland is, is heel lastig. Toch heeft VARA Kassa een poging gewaagd om wat meer duidelijkheid te scheppen in het landschap van datingsites.

Een panel van singles heeft een tiental datingsites getest. Men keek hierbij onder andere naar de gebruiksvriendelijkheid, zoekprofielen, matches en privacy van de verschillende datingsites.

Redenen voor deze beoordelingen waren onder andere de onduidelijkheid over het lidmaatschap en de prijzen. Ook weet je niet hoeveel leden betalend lid zijn. Verder was onduidelijk wie recent actief waren op de site.

We adviseren je de uitzending terug te kijken om zelf te ontdekken welke site het beste bij jou past. Misschien zijn er wel onderdelen waaraan het panel zwaar tilde die voor jou niet van belang zijn.

Onderstaand ziet u een prijsvergelijking tussen verschillende datingsites. De vergelijking is gebaseerd op een abonnement met een duur van 3 maanden. Genoemde tarieven zijn de standaardprijzen. We hebben ook de prijs per maand voor u omgerekend, zodat u makkelijk kunt zien wat de gemiddelde kosten zijn. Daarnaast hebben we dateapps.nl die een objectieve review heeft geschreven over verschillende betaalde dateapps.

Peildatum: 7 November 2017

Datingsite Prijs per maand Prijs voor 3 maanden
1. Relatieplanet € 24,95 € 44,85
2. 50 liefde N.v.t. € 24,99 p/m
3. Paiq € 24,95 € 44,85
4. Pepper € 25,00 € 45,00
5. E-matching € 24,95 € 49,95
6. Lexa € 24,95 € 50,97
7. Parship N.v.t. € 44,90 (6 maanden)

Let op: bij Parship zijn uitsluitend abonnementen verkrijgbaar met een duur van minimaal 6 maanden. Het maandbedrag bedraagt daar 44,90 euro. Een abonnement voor 6 maanden kost daar in totaal 269,40 euro.