Jij hebt zo je verleden en je date heeft dat ook. Ook al ben je eens getrouwd met het idee dat het voor altijd was, na de scheiding heb je de draad van het leven weer opgepakt. Bravo! Je date heeft dat ook gedaan. Alletwee gescheiden. Dat heeft alleen voordelen, wanneer je het goed aanpakt.

Wie gescheiden is, heeft een hoop te verwerken gehad. De praktische vragen over verdelen moesten een antwoord krijgen, er dienden afspraken gemaakt te worden. Met kinderen komen daar dan nog omgangsregelingen bij en alimentatiekwesties. En dan de emoties nog… Want dat voor altijd bleek niet voor altijd te zijn. Wanneer dat alles in de hoogst haalbare harmonie afgerond is, heb je eigenlijk een lintje  verdiend.

Je zult dan ook gemakkelijker van elkaar dingen kunnen begrijpen. Een plotselinge irritatie kan bijvoorbeeld betekenen dat er een pijn uit het verleden is geraakt. Geef elkaar de ruimte om bij te komen, praten kan later, niet alles is persoonlijk. Vooral dat laatste kan ervoor zorgen dat het tussen jullie gaat werken. Je weet zelf hoe gevoelig iets kleins kan liggen, dat is bij je date ook zo. Wat voor de een normaal is, roept bij de ander een onverwachte emotie op. Dat komt door het verleden.

Of het deze keer wèl goed zal gaan? Misschien sta je er veel beter voor dan de vorige keer. Scheiden is lijden, en daar komt vaak inzicht en medeleven uit voort. Je bent voorzichtiger met elkaar, met jezelf en met wat jullie samen hebben. Dat belooft alleen maar goeds.

Categorieën: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.